- Autor: SklenenaLouka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Petržel - nať | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Sezamová pasta | 20 |
Dochucovadla:
sůl, 1 stroužek česneku, petrželová nať, šťáva s půlky citrónu
Energetická hodnota celkem: 751 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 188 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 1.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Výborně se hodí k rybě, nebo samostatné s pečivem. Arabská kuchyně. Je nutné mít Tahini (sezamová pasta) Postup: Do vlažné vody přidáme 1-2 polévkové lžíce sezamové pasty (tahini), micháme dokud se omáčka nestane jednolitou ne příliš hustou ani ne příliš řídkou (případně doladit tahini - pokud je moc řídká, nebo vodou pokud je moc hutná). Přidáme sůl, utřený česnek a citrónovou šťávu. Na konec se přidá nadrobno nakrájená nať. Podává se vychlazené s pár kapek olivového oleje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.